Maratón písania listov: Kambodžanka nespravodlivo odsúdená na tri roky väzenia

Yorma Bophová bola v decembri 2012 nespravodlivo odsúdená na tri roky väzenia za “plánovanie násilia za nepoľahčujúcich okolností”. Amnesty International Yormu Bophovú považuje za väzenkyňu svedomia, ktorú úrady zadržiavali iba v súvislosti s jej pokojnou aktivistickou činnosťou, v rámci ktorej obhajuje právo na bývanie a slobodu prejavu komunity žijúce pri jazere Boeung Kak v Phnom Penh, hlavnom meste Kambodže.

Požadujte okamžité a bezpodmienečné sťiahnutie obvinení proti Yorme Bophovej a podpíšte list, ktorý za Vás odošleme ministerovi spravodlivosti Kambože:

Vaša Excelencia,

dovoľte mi obrátiť sa na Vás v mene Amnesty International Slovensko a vyjadriť moje hlboké znepokojenie nad prípadom Yormy Bophovej, ktorá bola v decembri 2012 nespravodlivo odsúdená k trojročnému väzeniu za “plánovanie násilia za nepoľahčujúcich okolností”.

Amnesty International Yormu Bophovú považuje za väzenkyňu svedomia, ktorú úrady zadržiavali iba v súvislosti s jej pokojnou aktivistickou činnosťou, v rámci ktorej obhajuje právo na bývanie a slobodu prejavu komunity žijúcej pri jazere Boeung Kak v Phnom Penh, hlavnom meste Kambodže.

Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti Vás, Vaša Excelencia, žiadam o zabezpečenie nasledovného:

• okamžité a bezpodmienečné sťiahnutie obvinení proti Yorme Bophovej.

Ďakujem Vám za venovanie Vašej pozornosti tejto dôležitej téme.

S úctivým pozdravom,
[[petition-26]]