Maratón písania listov je späť!

Viete, kedy ste naposledy napísali niekomu list? A viete, že aj obyčajným listom môžete pomôcť a potešiť človeka, ktorý je nespravodlivo väznený?

Amnesty International dlhé roky práve listami vyzvýala vlády, aby prepustili nespravodlivo väznených ľudí a dodržiavali ľudské práva. V 70. a 80. rokoch písali tisíce ľudí z celého sveta listy napríklad za prepustenie Václava Havla a ďalších československých väzňov. Václav Havel sám ocenil podporu, ktorá mu chodila z celého sveta.

Aj dnes môžu Vaše listy presvedčiť tých, ktorí majú tú moc, aby prepustili väzňov svedomia, podporili obrancov ľudských práv a skončili s porušovaním ľudských práv. Každý december, pri príležitosti Medzinárodného dňa ľudských práv sa stovky tisícov ľudí po celom svete zapoja do najväčšej ľudskoprávnej udalosti na svete: Maratónu písania listov. Len minulý rok poslali ľudia z celého sveta vrátane Slovenska 3 776 809 takýchto listov. Vďaka nim boli z väzenia prepustení Albert Woodfox a Phyoe Phyoe Aungová a ochrana dievčat pred predčasnými manželstvami sa zlepšili ochranu dievčat v Burkine Faso pred predčasnými manželstvami.

Aj tento rok môžete pomôcť zmeniť životy deviatich jednotlivcov a komunít. Napríklad Ilhamovi Tohtimu, ktorý bojoval proti diskriminácii ujgruského etnika v Číne a bol za to odsúdený na doživotie alebo Annie Alfredovej s albinizmom, ktorej hrozí nebezpečenstvo len kvôli poverám.

Pridajte sa k nám aj tento rok a zlepšite spolu s nami životy! Písať listy budeme aj spoločne v sobotu, 10. decembra 2016 v našej kancelárii. Pokračovať budeme v Aligator Crystal Rock Pube od 19:00 už aj pri príjemnom hlase Mirky Ábelovej, ktorá nám prečíta úryvky z článkov Ilhama Tohtiho a do písania nám od 20:00 zahrá aj kapela Kotúče DM.

Každý jeden list sa počíta.