Prezentácia výročnej správy v Banskej Bystrici

BanskoBystrická Univerzitná Skupina Amnesty International organizuje prezentáciu k Výročnej správe za rok 2014. Prezentácia sa uskutoční 17.marca v priestoroch centra nezávislej kultúry Záhrada v Banskej Bystrici o 19:00hod.

Správa dokumentuje stav ľudských práv v 160 štátoch a územiach sveta za minulý rok. Hlavnými témami prezentácie budú eskalácia konfliktov medzi ozbrojeným skupinami a vládnymi zložkami v krajinách Afriky a na Ukrajine, utečenecká kríza v Sýrii, či pokračujúca diskriminácia rómskeho obyvateľstva a LGBTI ľudí na Slovensku.

Rok 2014 bol katastrofálnym rokom pre tých, ktorí sa ocitli v strede násilia. Ak svet zásadne nezmení spôsob ako reaguje na konflikty, viac civilistov bude trpieť, útoky na slobodu prejavu budú pokračovať a zhorší sa utečenecká a humanitárna kríza.  Na Slovensku pokračovala diskriminácia rómskych detí a policajné násilie. Ak vláda nezmení postoj na prípady diskriminácie, porušovania práv v tejto oblasti bude pokračovať.