Amnesty pozýva na Pohodu 2016

Prinášame vám 3 videopozvania na Živé knižnice na Pohode 2016.

Kamila Gunišová, vedúca kancelárie Amnesty International Slovensko.

(Video: Michal Kočiš)

Rado Sloboda, člen a aktivista Amnesty International Slovensko.

(Video: Michal Kočiš)

Nasi, živá knižka (Nájdete ju aj na našej Živej knižnici na Pohode) a stand up komedistka.

(Video: Michal Kočiš)

Zabudnime na chvíľu na predsudky, hanbu, či ostych. Chcete vedieť ako sa žije utečencom na Slovensku? Ako sa naozaj cítia Rómovia, keď sa stretnú vo vlaku s Kotlebovými hliadkami? Nemali ste odvahu spýtať sa človeka s telesným postihnutím, či by predsa len neprivítal vašu pomoc v autobuse? Presne preto sú tu živé knižnice, ľudia, ktorí vám povedia svoj príbeh. V piatok 8. júla, každú druhú hodinu, od 11.00 do 20.00 v stane Živice powered by ZSE. Informácie nájdete aj na facebook-u.

Podobné články

Vzdelávanie má zmysel, ...   Dnes sme sa po pol roku od ukončenia projektu FAIR PLAY vrátili na SOŠ Chemickú vo Vlčom hrdle v Bratislave. Rozprávali sme sa s mladými ľuďmi či (a
Amnesty International ví... Amnesty International Slovensko víta rozhodnutie veľvyslanca Slovenskej republiky v Nórsku Dušana Rozboru zúčastniť sa slávnostného odovzdávania Nobelovej ceny za mier, ktoré sa uskutoční dňa 10. decembra v
Galéria známych osobnos... Milióny ľudí na celom svete každodenne ohrozuje ozbrojené násilie. Každú minútu mu padne za obeť jeden človek. Cieľom kampane za kontrolu obchodu so zbraňami je zredukovať šírenie
Stretnutie EÚ a Turecka...     Pokusy európskych lídrov/iek  využiť  Turecko ako svoju pohraničnú stráž, ktorá zastaví ľudí na úteku a žiadateľov/ľky o azyl, ktorí smerujú do Európy je nebezpečným a úmyselným trikom ako
Hongkong: Nič také som ... Autorka blogu Mabel Au, riaditeľka Amnesty International v Hongkongu     V tieto dni je ťažké spoznať ulice Hongkongu. Vzrušujúca energia plní hlavné cesty, ktoré sú preplnené protestujúcimi, ktorí majú
Hľadáme stážistu/ku n...   NÁPLŇ PRÁCE lektorovanie workshopov a Živých knižníc na školách podieľanie sa na príprave vzdelávacích programov a mimo školných akcií na podporu ľudských práv komunikácia so školami a
Ochrana ľudských práv ... Koaličné sily dnes odovzdali moc dočasnej irackej vláde. Teraz je na nej, aby vyriešila celú sériu problémov v oblasti ľudských práv. Predovšetkým sa bude musieť venovať osudu
Nečinnosť vlád voči n... Násilie páchané na dievčatách – školáčkach je naďalej všadeprítomné. Od Mexika až po Čínu dievčatá naďalej neustále čelia hrozbám sexuálnych útokov či iného zastrašovania, ponižovania a týrania
Malajzia musí zrušiť z...   Malajzijské úrady musia ihneď zastaviť svojvoľný zákaz cestovania pre karikaturistu a politického aktivistu Zulkifleeho Anwara Ulhaqueho (Zunara), ktorému od 17. októbra 2016 odmietli vycestovať z krajiny.
Barma… Poznáme ju? Bratislavská skupina Amnesty International na Slovensku vo štvrtok 13.3. pripravila diskusiu o krajine plnej kontrastov.    Vo štvrtok 13.3. 2003 o 15.30 v Centre nezávislej žurnalistiky na

Nechajte nám komentár