Festivalové leto pre Amnesty International pokračuje

Od 5 do 6.augusta  Amnesty International v tradičných farbách vítala festivalových návštevníkov druhého ročníka festivalu Easthetic. Tí svojím podpisom mali možnosť prispieť k  oslobodeniu minuloročného laureáta Nobelovej ceny mieru Liou Siao-po.

Aktivisti a aktivistky z košickej skupiny počas festivalových dní informovali o kampaniach AI, o úspechoch, ktoré hnutie za okrúhlych 50 rokov dosiahlo ale predovšetkým o myšlienke adoptovania väzňov svedomia členmi hnutia. Petíciu Amnesty International za oslobodenie čínskeho disidenta Liou Siao-po podporili aj literárni nadšenci v stane Kolomana Kertésza Bagalu. Jedna z festivalových kapiel Kolowrat sa stala aj oficiálnym sympatizantom Amnesty International a podporila svojím podpisom petíciu. AI Slovensko odštartovalo kampaň na festivale Bažant Pohoda, ďalšími akciami v nej bude pokračovať. Viac fotiek z festivalu môžete nájsť na facebooku AI SK tu.