Kniha plná dobrodružstva

Aďo Skok sa už niekoľko rokov zúčastňuje Živých knižníc Amnesty International ako Živá knižka. Napriek tomu, že Aďo má len 19 rokov stihol toho v živote už dosť. Od brigádovania v New Yorku, cez cestovanie po Strednej Amerike, až po návštevu Palestíny. Ak sa chcete dozvedieť prečo sa stal knihou a čo plánuje v budúcnosti, kliknite TU.

Živé knižnice majú silu sprostredkovať príbehy ľudí ako je aj ten Aďov a to všetkým tým, ktorí by sa s ňou vo svojom živote možno ani nestretli a ich názor by bol vytváraný len na základe skreslených informácií z médií. Na to, aby sme mohli pomocou Živých knižnice naďalej pomáhať búrať predsudky na školách a vo verejných priestoroch však potrebujeme aj Vašu podporu. Prispejte na organizáciu Živých knižníc TU

Podobné články

Rusko: Smrť Borisa Nemts... (ARTYOM KOROTAYEV/AFP/Getty Images)   Amnesty International požaduje promptné nestranné a efektívne vyšetrenie smrti prominentného politického aktivistu Borisa Nemtsova. Boris Nemtsov bol zastrelený 27.februára v centre Moskvy. Páchateľ z miesta unikol
Diskusia o práve na huma... 21.marca sa uskutočnila beseda so študentami púchovskeho gymnázia. Hodinovú prednášku spojenú s diskusiou počúvala viac ako tridsiatka študentov, ktorí sa dozvedeli o ľudských právach v rámci konceptu
Apel: Ukončite diskrimin...     Segregácia na základe rasy alebo etnicity nemá priestor na Slovensku 21. storočia. Zašlite výzvu ministrovi školstva a žiadajte ukončenie segregácie rómskych detí. Právo na vzdelanie bez
Sýria: Najnovšie vyšet...   Nová mrazivá správa, ktorú vydala Amnesty International, prináša dôkazy o využívaní mimosúdnych popráv hromadnými obeseniami vo väzení Saydnaya. V rokoch 2011 až 2015 tam každý týždeň
Odkrývanie pripomenie od...     Tlačová správa     V banskobystrickom kultúrnom centre Záhrada si dnes po druhýkrát pripomenú osobnosť Ján Langoša, ktorý zohrával významnú úlohu v novodobej histórii Slovenska.
Amnesty International pod... V sobotu 22. mája budú členovia Amnesty International zo Slovenska, Českej Republiky, Rakúska a Maďarska pochodovať po boku ostatných za práva neheterosexuálnych ľudí na Slovensku. “Sme hrdí,
Protest na vyjadrenie sol...     Pozývame Vás na protest na Hviezdoslavovo námestie do Bratislavy na vyjadrenie solidarity sýrskemu ľudu.   V atmosfére hroziaceho nového rozmeru ozbrojeného konfliktu, vyzývame k rešpektovaniu
OSN: Svetoví lídri sa v...   Blížiace sa stretnutie lídrov na pôde OSN je zmeškanou príležitosťou vysporiadať sa s prehlbujúcou sa celosvetovou utečeneckou krízou. Toto zlyhanie ovplyvní milióny najzraniteľnejších ľudí na svete,
Pridajte sa k Amnesty Int...   Sme radi, že ste sa rozhodli podporiť Amnesty International a náš zápas za dodržiavanie ľudských práv vo svete.   Našim cieľom je pomôcť zastaviť porušovanie ľudských