Kniha plná dobrodružstva

Aďo Skok sa už niekoľko rokov zúčastňuje Živých knižníc Amnesty International ako Živá knižka. Napriek tomu, že Aďo má len 19 rokov stihol toho v živote už dosť. Od brigádovania v New Yorku, cez cestovanie po Strednej Amerike, až po návštevu Palestíny. Ak sa chcete dozvedieť prečo sa stal knihou a čo plánuje v budúcnosti, kliknite TU.

Živé knižnice majú silu sprostredkovať príbehy ľudí ako je aj ten Aďov a to všetkým tým, ktorí by sa s ňou vo svojom živote možno ani nestretli a ich názor by bol vytváraný len na základe skreslených informácií z médií. Na to, aby sme mohli pomocou Živých knižnice naďalej pomáhať búrať predsudky na školách a vo verejných priestoroch však potrebujeme aj Vašu podporu. Prispejte na organizáciu Živých knižníc TU

Podobné články

Brat a sestra uväznení ... V júli 2001 bola Li Wanglin na tri roky poslaná do pracovného tábora po tom, ako svojmu bratovi pomohla so žiadosťou o kompenzácie za ujmy, ktoré údajne
Slovensko musí okamžite...   Amnesty International vyzýva ministra vnútra, aby neodkladne nariadil dôkladné vyšetrovanie policajného zásahu proti rómskym občanom v dedine Vrbnica na východe Slovenska zo dňa 2. apríla. Organizácia
Koncert za ľudské práv... Bratislavská aktivistická skupina /BASS AI/ pokračuje v sérii úspešných koncertov za ľudské práva. 20.marca si aktivisti a aktivistky diskusiou a komorným koncertom pripomenú Medzinárodný deň boja proti rasovej diskriminácii.
Taliansko: Stovkám Rómo...   Amnesty International varuje, že kvôli blížiacemu sa nútenému vysťahovaniu rómskych rezidentov z neformálnej lokality Gianturco v Neapole, zostanú stovky ľudí vrátane detí, starších, chorých a znevýhodnených,
Diskusia o právach LGBTI... 22.marca sa v priestoroch Pamätníka SNP konala diskusia na jednu z tém Amnesty International, ktorá sa venuje boju za práva lesieb, geyov, bisexuálnych, transrodových a intersexuálne identifikovaných
Amnesty International dne... “Dnes, päťdesiat rokov odkedy sa prvý krát rozsvietila sviečka Amnesty International nad represiou, stojí revolúcia ľudských práv na prahu historickej zmeny,” povedal generálny tajomník Amnesty International Salil
Zásahy Číny proti tibe... Amnesty International odsúdila tvrdé zásahy proti nenásilným demonštrantom v tibetskom hlavnom meste, Lhasa. Počas demonštrácií pri príležitosti 49. výročia potlačenia tibetského povstania a Dalajlámovho odchodu z Tibetu