Nový vzdelávací projekt Amnesty International Slovensko už čoskoro na Vašej škole

AI Slovensko je od októbra súčasťou najväčšieho medzinárodného vzdelávacieho projektu vo svojej histórii – Start the Change! Projekt sa zameriava na otázky migrácie v kontexte trvalo udržateľného rozvoja.

Vzdelávanie k ľudským právam má v rámci Amnesty International Slovensko tradíciu spojenú s úspešnými projektmi, na ktorých sa zúčastnilo viacero škôl, pedagógov a pedagogičiek, študentov a študentiek, ktorí si z workshopov a Živých knižníc odniesli množstvo zaujímavých skúseností, zážitkov a vedomostí.

V rámci posledného vzdelávacieho projektu FAIR PLAY sme boli na 11 školách v piatich slovenských mestách (Kysucké Nové Mesto, Bratislava, Banská Bystrica, Turčianske Teplice a Žilina). Do projektu sa zapojilo niekoľko stoviek študentov a študentiek, ktorí počas troch rokov trvania projektu v rámci Maratónu písania listov vyzbierali tisíce podpisov. Rekordérom v zbere podpisov sa stala Stredná zdravotnícka škola v Žiline, ktorej študenti a študentky za jeden deň vyzbierali viac ako 1200 podpisov.

Od októbra sme súčasťou najväčšieho vzdelávacieho projektu v histórii Amnesty International Slovensko s názvom Start the Change!. Projektu sa zúčastníme spolu s ďalšími 11 európskymi krajinami. V rámci projektu budú naši koordinátori a koordinátorky neformálneho vzdelávania úzko spolupracovať s pedagógmi a pedagogičkami na prinesení inovatívnych vzdelávacích metód do vyučovania. Cieľom projektu je tiež zlepšenie povedomia študentov a študentiek o prepojení migrácie a globálnej nerovnosti, a zvýšenie miery aktivizmu a podieľania sa mladých ľudí na spoločenskom dianí vo svojom okolí.

Prvé workshopy projektu Start the Change! sa budú konať začiatkom roka 2018. O najbližších aktivitách a termínoch Vás budeme priebežne informovať.

Ak Vás projekt zaujal, alebo máte záujem dozvedieť sa viac o možnostiach spolupráce s Amnesty International v rámci ľudskoprávneho vzdelávania, budeme radi ak nás budete kontaktovať na adrese natalia.smidova@amnesty.sk

Projekt Start the Change! je financovaný s podporou Európskej únie.

Podobné články

Európsky súd pre ľudsk... Amnesty International vyzýva ruskú vládu, aby ihneď implementovala rozhodnutia Európskeho súdu pre ľudské práva týkajúce sa zodpovednosti porušovania ľudských práv počas druhého čečenského konfliktu. Súd sa zaoberal
Francúzsko: Nové “...     21.januára 2015 francúzsky premiér Manuel Valls oznámil prijatie nových opatrení na boj proti terorizmu. Do trestného zákona sa tak dostanú nové trestné činy “hanobenia” a
Amnesty InternationaI zah... Amnesty International na Slovensku pozýva na tlačovú besedu. Tlačová beseda sa uskutoční v piatok, 5. marca 2004 o 10.00 v zasadačke Nadácie otvorenej spoločnosti/ OSF na Baštovej