Pomáham ľuďom na úteku. A prečo?

Kaja je Živou knižkou v Živej knižnici Amnesty International. Svoj príbeh, ktorý sa najskôr volal “Kajine gaťky” sa vám dnes rozhodla prerozprávať sama. Jej príbeh nie je len o nej a jej pomoci ľuďom na úteku, ale o tom, že každý z nás môže meniť veci k lepšiemu. Stačí len začať. Prajeme inšpiratívne čítanie!

Pre viac informácií o Kaji a o jej aktivizme kliknite na TU

Živé knižnice majú silu sprostredkovať príbehy ľudí ako je aj ten Kajin a to všetkým tým, ktorí by sa s ňou vo svojom živote možno ani nestretli a ich názor by bol vytváraný len na základe skreslených informácií z médií. Na to, aby sme mohli pomocou Živých knižnice naďalej pomáhať búrať predsudky na školách a vo verejných priestoroch však potrebujeme aj Vašu podporu. Prispejte na organizáciu Živých knižníc TU.

Podobné články

Rezolúcia o beztrestnost... Rezolúcia, vďaka ktorej mali príslušníci mierových misií OSN v posledných dvoch rokoch imunitu pred Medzinárodným trestným súdom, končí. USA sa napokon rozhodli stiahnuť svoj návrh na jej
Koncert za ľudské práv...     Po úspechu prvého Koncertu za ľudské práva sa organizácia na ochranu ľudských práv Amnesty International Slovensko rozhodla urobiť zo spojenia umenia a ľudských práv tradíciu.
AI zverejnila štatistiky...   V roku 2007 bolo popravených najmenej 1 252 osôb v 24 krajinách sveta. Najmenej 3 347 ľudí bolo odsúdených na trest smrti v 51 krajinách. Podľa
Sudán: Zrušenie rozsudk...
Štáty nesmú ignorovať... Amnesty International dnes varovala, že vlády čelia riziku zlyhania v pomoci pre niektoré z najchudobnejších a najohrozenejších skupín obyvateľstva, ak sa ľudské práva nedostanú do centra pozornosti
Michail Čigir, bývalý ... Bielorusko, január 2000. Radostná správa. V októbri ´99 členovia a sympatizanti AI písali listy za prípad bývalého predsedu bieloruskej vlády Michaila Čigira, ktorý bol podľa správ zadržaný