Pomáham ľuďom na úteku. A prečo?

Kaja je Živou knižkou v Živej knižnici Amnesty International. Svoj príbeh, ktorý sa najskôr volal “Kajine gaťky” sa vám dnes rozhodla prerozprávať sama. Jej príbeh nie je len o nej a jej pomoci ľuďom na úteku, ale o tom, že každý z nás môže meniť veci k lepšiemu. Stačí len začať. Prajeme inšpiratívne čítanie!

Pre viac informácií o Kaji a o jej aktivizme kliknite na TU

Živé knižnice majú silu sprostredkovať príbehy ľudí ako je aj ten Kajin a to všetkým tým, ktorí by sa s ňou vo svojom živote možno ani nestretli a ich názor by bol vytváraný len na základe skreslených informácií z médií. Na to, aby sme mohli pomocou Živých knižnice naďalej pomáhať búrať predsudky na školách a vo verejných priestoroch však potrebujeme aj Vašu podporu. Prispejte na organizáciu Živých knižníc TU.

Podobné články

Maratón písania listov:...   Barmský lekár Tun Aung bol zatknutý v júni 2012. Najprv bol niekoľko mesiacov zadržiavaný v izolácii a následne odsúdený na 17 rokov väzenia za údajné podnecovanie
Maďarsko nechráni obete... „Pracujem ako sudkyňa dvadsať rokov, ale poviem vám pravdu: Keby ma znásilnili, nehlásila by som to.“ Nelichotivým priznaním pre celý systém spravodlivosti začína 20 stranová správa AI
Trest smrti v roku 2010: ... Trest smrti sa týka stále menšieho počtu krajín. Podľa novej správy AI Rozsudky smrti a popravy v roku 2010 celkový počet popráv zaznamenaných Amnesty International klesol zo
Snahy Islamského štátu...     Amnesty International odhalila nové dôkazy, ktoré naznačujú, že členovia ozbrojenej skupiny Islamského štátu (IS) začali na severe Iraku systematickú sériu etnických čistiek. Voči etnickým a
Ako komunikovať o ľudsk... V dňoch 19-26. februára 2012 sa účastníci a účastníčky zo Slovenska, Poľska, Rakúska, Nemecka, Slovinska, Talianska a Maďarska stretli, aby diskutovali o delili sa so skúsenosťami z
Trest smrti v Bielorusku   Bieloruský prezident musí zaviesť okamžité moratórium týkajúce sa popráv, ktoré v budúcnosti počíta s úplným zákazom trestu smrti. Amnesty International zopakovalo svoje požiadavky, no uvítalo minulotýždňové rozhodnutie bieloruského
“Pussy Riot je poli...   Uplynul rok od uväznenia členiek skupiny Pussy Riot.  Jekaterina  Samucevičová, ktorá bola prepustená na podmienku v rozhovore s Amnesty International hovorila o jej aktivizme, živote po
Násilie na ženách v Ir... Koncom marca sme boli svedkami pokusu o vraždu jedinej ženy v irackej vláde, Nisreen Mustafa al-Burwariovej. Je to už druhý útok na ženu v politike v Iraku.
AI žiada úplné zbrojn... Uprostred eskalácie konfliktu medzi izraelskými a palestínskymi ozbrojenými skupinami v Gaze vyzvala Amnesty International na medzinárodné zbrojné embargo ozbrojených skupín a okamžité nasadenie medzinárodných pozorovateľov.
Žiadame nepriestrelnú z...   V týchto dňoch sa v New Yorku chýlia ku koncu náročné rokovania o globálnych pravidlách obchodu so zbraňami. Jednania znamenajú šancu ušetriť životy tisícov ľudí, ktorí

Nechajte nám komentár