Projekt Môj svet – moje práva: tréning lektorov a lektoriek

V dňoch 7.-8.2.2015 sa uskutočnil dvojdňový tréning lektorov a lektoriek, ktorí/é budú vzdelávať na základných a stredných školách v Bratislave, Banskej Bystrici, Prievidzi, Košiciach, Plaveckom Štvrtku a Spišskom Podhradí.

Amnesty International Slovensko v spolupráci s neziskovou organizáciou Člověk v tísni vyškolili 8 nových ľudsko-právnych lektorov a lektoriek, ktorí/é začnú vzdelávať na školách začiatkom marca.

O vývoji projektu vás budeme pribežne informovať.

Viac informácii o projekte nájdete na http://www.amnesty.sk/o-projekte-moj-svet-moje-prava/.

Projekt Môj svet – moje práva  bol podporený sumou 30,360 eur z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009-2014. Správcom Fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu Môj svet – moje práva je Posilnenie aktívneho občianstva.

www.norwaygrants.orgwww.eeango.sk

Podobné články

Trestné právo v Turecku... Posledná správa Amnesty International upozorňuje na systematické mučenie a zlé zaobchádzanie v Turecku. Odohráva sa hlavne počas oficiálneho i neoficiálneho zadržiavania v tureckých väzniciach, pri prevozoch zadržaných
“Prečo svet nič n...   Autor: Donatella Rovera, Amnesty International   V poľnej nemocnici, ktorú z bezpečnostných dôvodov nebudem menovať – keďže už bolo veľa poľných nemocníc zbombardovaných – Abdo al-Dik,
Akcia Pripomeňme prezide... V utorok 6.4.2010 sa pred Prezidentským palácom v Bratislave uskutočnila akcia bratislavskej skupiny AI, ktorej cieľom bolo pripomenúť ruskému prezidentovi Dmitrijovi Medvedevovi, že ľudské práva sú univerzálnou
Výročná správa Amnest... Časť: Slovenská republika Amnesty International zverejnila pravidelnú každoročnú Výročnú správu o situácii v oblasti ľudských práv vo svete. Správa sa týka uplynulého roku a výskum zahrnul 150
Made in Russia: pochmúrn...   Blog generálneho tajomníka Amnesty International, Salila Shettyho, píše o represiách, ktoré čakajú obyvateľov Krymu. Ľudskoprávne reformy, ktoré boli na Ukrajine budované dve desaťročia boli takmer pochované
Rusko: Amnesty vyhlásila...   V ruskom Krasnodarskom regióne, kde sa budú od 7. februára konať olympijské hry, bol zatknutý ďalší environmentálny aktivista. To však nebolo prvýkrát. Bol spolu s ďalšími
Maratón písania listov:...   Základná škola Francisciho z Levoče má zriadených niekoľko oddelených tried vyhradených pre rómskych žiakov. Napriek kritike rodičov rómskych žiakov, škola segregáciu detí podľa farby pleti nezrušila.
Ľahostajnosť a smrtiace...   Amnesty International dnes vydáva novú správu, Rodiny pod troskami domov: Útoky Izraela na obývané domy, ktorá opisuje 8 prípadov, ktoré sa udiali počas poslednej izraelskej vojenskej
Fotopetícia ku kampani z... 26.októbra sa na fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela uskutočnila ďaľšia zo série verejných akcií. Viac ako sto študentov sa zapojili do kampane formou
Diskusia o práve na huma... 21.marca sa uskutočnila beseda so študentami púchovskeho gymnázia. Hodinovú prednášku spojenú s diskusiou počúvala viac ako tridsiatka študentov, ktorí sa dozvedeli o ľudských právach v rámci konceptu

Nechajte nám komentár