Projekt Môj svet – moje práva: tréning lektorov a lektoriek

V dňoch 7.-8.2.2015 sa uskutočnil dvojdňový tréning lektorov a lektoriek, ktorí/é budú vzdelávať na základných a stredných školách v Bratislave, Banskej Bystrici, Prievidzi, Košiciach, Plaveckom Štvrtku a Spišskom Podhradí.

Amnesty International Slovensko v spolupráci s neziskovou organizáciou Člověk v tísni vyškolili 8 nových ľudsko-právnych lektorov a lektoriek, ktorí/é začnú vzdelávať na školách začiatkom marca.

O vývoji projektu vás budeme pribežne informovať.

Viac informácii o projekte nájdete na http://www.amnesty.sk/o-projekte-moj-svet-moje-prava/.

Projekt Môj svet – moje práva  bol podporený sumou 30,360 eur z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009-2014. Správcom Fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu Môj svet – moje práva je Posilnenie aktívneho občianstva.

www.norwaygrants.orgwww.eeango.sk

Podobné články

Dúhový Pride Bratislava... Príďte podporiť Dúhový Pride Bratislava 2010 – pochod za práva neheterosexuálnych ľudí spolu s nami!   Už túto sobotu 22. mája vyráža z Karpatskej ulice v Bratislave tím aktivistov a aktivistiek
AI: Príklad Írska by ma... Amnesty International vyzýva štáty EÚ, aby sa pridali k Írsku a poskytli útočisko pre väzňov z Guantánama.  V rozhovore pre CNN premiér Írska Brian Cowen vyhlásil, že
Z Guantánama prepustili ... Britský občan Binyam Mohamed bol prepustený z väznice Guantánamo Bay a mohol sa vrátiť naspäť do Veľkej Británie. V Guantáname strávil 6 rokov – bez súdneho procesu.
Medzinárodná pozornosť...   Rozhovor s pracovníkom kolumbijskej ľudsko-právnej organizácie CREDHOS.   Pablo Javier Arenales Jaimes už niekoľko rokov pracuje pre kolumbijskú ľudsko-právnu organizáciu CREDHOS. Spolu s Anou Teresou Ruedou
Vyjadrenie Amnesty Intern...   Ministerstvo vnútra spolu s Policajným prezídiom predstavili návrh opatrení boja s tzv. „rómskou kriminalitou“, ktoré sú jednoznačne mierené proti rómskej etnickej skupine. Tieto opatrenia sú nielen v rozpore
Ste študentom alebo abso... Amnesty International príjme stážistu/tku na pozíciu asistenta/tky pre analýzu individuálnych prípadov   Náplň stáže analýza a pomoc s monitoringom prípadov, s ktorými sa na Amnesty International obracajú  jednotliví klienti/tky príprava
Rodolfo Montiel Flores a ... Amnesty International považuje Rodolfa Montiela Floresa a Teodora Cabrera García, roľníkov a environmentálnych aktivistov zo štátu Guerrero v južnom Mexiku, za väzňov svedomia. AI zastáva názor, že