Projekt Môj svet – moje práva: tréning lektorov a lektoriek

V dňoch 7.-8.2.2015 sa uskutočnil dvojdňový tréning lektorov a lektoriek, ktorí/é budú vzdelávať na základných a stredných školách v Bratislave, Banskej Bystrici, Prievidzi, Košiciach, Plaveckom Štvrtku a Spišskom Podhradí.

Amnesty International Slovensko v spolupráci s neziskovou organizáciou Člověk v tísni vyškolili 8 nových ľudsko-právnych lektorov a lektoriek, ktorí/é začnú vzdelávať na školách začiatkom marca.

O vývoji projektu vás budeme pribežne informovať.

Viac informácii o projekte nájdete na http://www.amnesty.sk/o-projekte-moj-svet-moje-prava/.

Projekt Môj svet – moje práva  bol podporený sumou 30,360 eur z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009-2014. Správcom Fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu Môj svet – moje práva je Posilnenie aktívneho občianstva.

www.norwaygrants.orgwww.eeango.sk

Podobné články

Maryland by mal zrušiť ... Americký štát Maryland do konca tohto roka zruší trest smrti. Urobí tak na odporúčania Marylandskej komisie, ktorú okrem iných tvoria predstavitelia verejnosti, senátu, bývalí odsúdenci či príbuzní
Prudký nárast deštrukc...   Tridsaťjeden charitatívnych, ľudskoprávnych a humanitárnych organizácií vyzvalo svetových lídrov na okamžitú intervenciu, ktorá by zabránila ďalším deštrukciám majetku palestínskeho obyvateľstva vrátane projektov, ktoré sú financované z
Slovensko: Nerovný prís... Rómske deti na Slovensku čelia pri uplatňovaní si svojho práva na vzdelanie vážnym prekážkam. Neprimerane veľký počet rómskych detí je naďalej bezdôvodne umiestňovaných do špeciálnych škôl a
Amnesty International ži... Pred rokom kubánske úrady tvrdo zakročili proti disidentom. V priebehu niekoľkých dní zatkli 75 ľudí. Niektorých prepustili, no mnohí boli odsúdení na dlhoročné tresty vo väzení.
Keňa: Vládne úrady nú...   Iba dva týždne pred stanoveným termínom zatvorenia utečeneckého tábora Dadáb dochádza zo strany úradov kenskej vlády k vedomému nátlaku na ľudí na úteku, aby sa vrátili
Tieň beztrestnosti Prezidentské voľby v Mexiku, ktoré sa konali 2. júla, môžu konečne znamenať pre túto krajinu posun k lepšiemu. V krajine bola 71 rokov pri moci jedna strana
Kráčajme spolu! Vyjadrite solidaritu s lesbami, gaymi, bisexuálmi a transrodovo identifikovanými ľuďmi (LGBT), ktorí čelia prekážkam alebo im nie je umožnené slobodne sa zhromaždiť v uliciach niektorých európskych miest.
60. výročie Všeobecnej... Amnesty International (AI) dnes vyzýva vlády sveta, aby 60. výročie Všeobecnej deklarácie ľudských práv bolo nielen časom osláv, ale aj časom činov.    „Nezmyselné zabíjanie v Bombaji,
Odsudzujeme vydanie Anzor... Tlačová správa Amnesty International Slovensko, 7. Júl 2014  Anzor Čentiev, etnický Čečen a žiadateľ o azyl na Slovensku bol v nedeľu 6. júla 2014 vydaný do Ruskej federácie,
Dvanásťbodový program ... Amnesty International vyzýva všetky vlády sveta, aby uplatňovali zásady Dvanásťbodového programu Amnesty International na prevenciu mučenia.   AI vyzýva všetkých jednotlivcov i organizácie, aby sledovali či sa

Nechajte nám komentár