Regionálny/a koordinátor/ka aktivizmu a vzdelávania k ľudským právam

Do nášho tímu hľadáme človeka, ktorý bude v rámci projektu Start the Change! pracovať s mladými ľuďmi na školách. Okrem toho bude jeho/jej úlohou koordinovať Živé knižnice na Slovensku a rozvíjať  ľudkoprávny aktivizmus na Slovensku. Amnesty International chráni ľudské práva,  oslobodzuje nespravodlivo väznených či chráni prenasledovaných a diskriminovaných ľudí.

Živá knižnica a a vzdelávanie k ľudským právam už viackrát dokázali, že majú pozitívny dopad na našu spoločnosť a robia ju otvorenejšou a tolerantnejšou. Pomôžte nám túto skvelú prácu rozšíriť do všetkých kútov Slovenska.

Koho hľadáme? Človeka, ktorý:

• má nadšenie pre ľudské práva a verí, že veci sa dajú meniť
  • rád pracuje s mladými ľuďmi
  • vie a chce pracovať v dynamickom a motivovanom tíme
  • rád objavuje nové metódy, procesy, nástroje či možnosti práce
  • rozmýšľa v horizonte dlhodobých spoluprác
  • vie pracovať rovnako efektívne v slovenskom aj v anglickom jazyku
  • verí, že ľudské práva prináležia všetkým rovnako bez rozdielu

Náplň práce:

• plánovanie a napĺňanie ľudskoprávnych cieľov Amnesty International Slovensko
  • plánovanie a napĺňanie cieľov projektu Start the Change!
  • hľadanie a školenie “živých knižiek” po celom Slovensku
  • organizovanie Živých knižníc na školách a verejných priestoroch
  • rozvíjanie ľudskoprávneho aktivizmu Slovensku
  • rozvíjanie spolupráce s relevantnými partnermi
  • spolupráca a koordinácia aktivít s celým tímom
  • spoluorganizovanie a účasť na akciách
  • účasť na medzinárodných tréningoch a mítingoch

Ďalšie informácie:

• nástup  ASAP
  • miesto výkonu: Žilina alebo Bratislava
  • pracovný úväzok: živnosť
  • odmena: 1100
  • flexibilná pracovná doba

Ďalšie informácie sa dozviete na osobnom pohovore. Štruktúrovaný životopis spoločne s motivačným listom zasielajte emailom na amnesty@amnesty.sk do 25. januára 2019  a do predmetu napíšte “PRÁCA S MLÁDEŽOU”. V prípade otázok neváhajte volať na 0908 700 302.

Podobné články

Amnesty Internatioanl sa ... Iracké úrady po dvadsiatich rokoch povolili delegátom Amnesty International návštevu Bagdadu.    „Opakovane sme sa snažili navštíviť Irak od roku 1983. Až teraz sa nám podarilo získať
Ľahostajnosť Poľska k ...   Poľský právny poriadok je až nebezpečne neúčinný pokiaľ ide o ochranu LGBTI ľudí a ďalších minoritných skupín pred trestnými činmi motivovanými nenávisťou, skonštatovala organizácia Amnesty International
Irán: Prestante využív... Na základe informácií, že clenovia militantnej zložky Basij použili nadmernú silu proti demonštrantom, Amnesty International vyzýva vládu Iránu, aby prestala používat túto zložku bezpecnostných síl na upokojenie
Dnes má byť popravený ... Štátna komisia pre odvolania a podmienečné prepustenie zamietla žiadosť o zrušenie trestu smrti pre Troya Davisa. Amnesty International napriek tomu žiada, aby úrad svoje rozhodnutie ešte raz
Irán: Nové prezidentsk... Iránske úrady musia zacat okamžité vyšetrovanie zásahu bezpecnostných síl proti tisíckam demonštrantov, ktorí sa vybrali do ulíc, aby protestovali proti vítazstvu Mahmúda Ahmadínedžáda v piatkových prezidentských volbách.
Pripojili sme sa k výzve...   Archívne foto: SITA/Marián Peiger     Pani Dubovcová sa ako prvá ombudsmanka obrátila pre podozrenie z porušenia ľudských práv na vládu. Reakciou vlády bolo jej odmietnutie.
Ženy v Bosne a Hercegovi... Ženy, ktoré sa počas vojnového konfliktu v Bosne a v Hercegovine stali obeťami sexuálneho násilia, sa po štrnástich rokov od skončenia vojny dostali na ceste k dosiahnutiu
Ochrana ľudských práv ... Koaličné sily dnes odovzdali moc dočasnej irackej vláde. Teraz je na nej, aby vyriešila celú sériu problémov v oblasti ľudských práv. Predovšetkým sa bude musieť venovať osudu
V Texase bol popravený ... Napoleona Beazleyho včera v Texase popravili za zločin, ktorý spáchal ako sedemnásťročný. Svet sa tak stal svedkom krutosti a bezohľadnosti trestu smrti ale aj pokrytectva vyhlásení USA,
Policajnú brutalitu treb... Správy o policajnom bití a streľbe ukazujú, že Rumunsko viac ako desať rokov po zvrhnutí Ceausescuovho režimu, nie je schopné udeliť dostatočnú prioritu dodržiavaniu ľudských práv, uviedla