V Banskej Bystrici sa odohral už druhý Koncert za ľudské práva

Amnesty International Slovensko sa po úspechu prvého Koncertu za ľudské práva rozhodla pokračovať v tradícií spájania umenia a ľudských práv. Stalo sa tak aj v stredu 8. mája, v deň víťazstva nad fašizmom, kedy univerzitná skupina AI  v Banskej Bystrici v spolupráci s Food not bombs zorganizovala už druhý koncert za ľudské práva, tentokrát na podporu tolerancie inakosti.

Akcia vo svojom programe priniesla spojenie kvalitného filmu a alternatívnej hudby. Filmová časť koncertu sa otvorila v Záhrade CNK premietaním filmu o prenasledovaní LGBTI osôb počas druhej svetovej vojny. Diváci a diváčky mohli tiež počas premietania ochutnať vegánske špeciality z kuchyne Food Not Bombs Banská Bystrica.

Na koncerte za podporu ľudských práv zahrali v klube 77 kapela skupina Regale a 100 múch. Tí, ktorí sa koncertu zúčastnili, mali možnosť počas večera podpísať petíciu Amnesty International za zákaz kazetovej munície adresovanú premiérovi. Plný banskobystrický klub 77 opäť ukázal ako sa dá hudbou a filmom bojovať za toleranciu inakosti.

V prípade, ak máte záujem spolupracovať s Univerzitnou skupinou AI v Banskej Bystrici prosím píšte na [email protected]