Vzdelávací tím Amnesty a Člověka v tísni na stáži v Nórsku

Na začiatku júna sa vzdelávací tím Amnesty Interantional a Člověka v tísni zúčastnil európského skillsharu v Nórsku.

Okrem slovenského vzdelávacieho tímu sa skillsharu zúčastnili aj ostatní kolegovia a kolegyne z Európy. So vzdelávacími expertmi a expertkami  z Českej republiky, Slovinska, Maďarska, Portugalska, Dánska, Nórska, Moldavska, Holandska a Poľska sme riešili výzvy, ktorým čelí vzdelávací systém a ktoré prináša naša práca. Stretnutie organizovala nórska sekcia Amnesty a IHREC.

Zoznámili sme účastníkov a účastníčky stáže najmä s projektom neformálneho vzdelávanie na školách Môj svet- moje práva. Konkrétne, akým spôsobom spolupracujeme so školami, mládežou a simulovali sme vybrané workshopy, ktoré robíme v rámci projektu. Workshopy, ktoré sú prepojené aj s Amnesty kampaňami sa stretli s obrovským ohlasom.

Projekt Môj svet – moje práva  bol podporený sumou 30,360 eur z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009-2014. Správcom Fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu Môj svet – moje práva je Posilnenie aktívneho občianstva.

www.norwaygrants.orgwww.eeango.sk

Podobné články

Nie ste neviditeľní, ni...     João Teixeira, queer spisovateľ žijúca v Berlíne, napísal list solidarity Costasovi, ktorý bol zbitý počas homofóbneho a rasovo motivovaného útoku v Aténach     Drahý
Sýria: Po chemických ú...   Odborníci predpokladajú, že do vzduchu bol uvoľnený nervovoparalytický plyn sarín Amnesty International preverila a podrobila analýze desiatky videí z miesta útoku Najsmrteľnejší chemický útok od roku 2013 nasleduje
Festivalové leto pre Amn... Od 5 do 6.augusta  Amnesty International v tradičných farbách vítala festivalových návštevníkov druhého ročníka festivalu Easthetic. Tí svojím podpisom mali možnosť prispieť k  oslobodeniu minuloročného laureáta Nobelovej
Summit EÚ-USA: Príleži... V Ľubľane sa tento týždeň koná posledný summit EÚ-USA za účasti Georga Busha v pozícii amerického prezidenta. Amnesty International vyzýva EÚ, aby zaujala jasné stanovisko voči porušovaniu
Slovensko nepodpísalo Zm... Slovenská republika dnes v Osle nepodpísala Zmluvu o kazetovej munícii. Tá zakazuje “používanie, výrobu, prenos a skladovanie” tejto zbrane. Kazetová munícia spôsobila v roku 2003 v Iraku
Svetový deň utečencov:... Pri príležitosti Svetového dňa utečencov (20. júna 2008), Amnesty International žiada štáty, aby potvrdili právo každého človeka uchádzať sa o ochranu pred prenasledovaním, tak ako ho zaručuje
Amnesty International ži... Amnesty International (AI) žiada, aby sa sudánsky prezident Omar al-Bašir vzdal Medzinárodnému trestnému súdu v Hágu. Ten na al-Bašira včera vydal zatykač na základe obvinení zo zločinov
Partneri verejnej zbierky
Protestujúci študenti, ...    Blog, Lenka Machlicová   ,,Zajtra budem pochodovať bez strachu.“ Napísal na Facebook dvadsaťtriročný Basil Costa z Venezuely, deň predtým, ako bol zastrelený políciou v otvorenej paľbe proti demonštrantom.
Detskí vojaci Leták…   ai detski vojaci letak.pdf

Nechajte nám komentár