Vzdelávací tím Amnesty a Člověka v tísni na stáži v Nórsku

Na začiatku júna sa vzdelávací tím Amnesty Interantional a Člověka v tísni zúčastnil európského skillsharu v Nórsku.

Okrem slovenského vzdelávacieho tímu sa skillsharu zúčastnili aj ostatní kolegovia a kolegyne z Európy. So vzdelávacími expertmi a expertkami  z Českej republiky, Slovinska, Maďarska, Portugalska, Dánska, Nórska, Moldavska, Holandska a Poľska sme riešili výzvy, ktorým čelí vzdelávací systém a ktoré prináša naša práca. Stretnutie organizovala nórska sekcia Amnesty a IHREC.

Zoznámili sme účastníkov a účastníčky stáže najmä s projektom neformálneho vzdelávanie na školách Môj svet- moje práva. Konkrétne, akým spôsobom spolupracujeme so školami, mládežou a simulovali sme vybrané workshopy, ktoré robíme v rámci projektu. Workshopy, ktoré sú prepojené aj s Amnesty kampaňami sa stretli s obrovským ohlasom.

Projekt Môj svet – moje práva  bol podporený sumou 30,360 eur z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009-2014. Správcom Fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu Môj svet – moje práva je Posilnenie aktívneho občianstva.

www.norwaygrants.orgwww.eeango.sk

Podobné články

Izrael: Použitie neprime...   TLAČOVÁ SPRÁVA AMNESTY INTERNATIONAL   V reakcii na správy o tom, že izraelská armáda zabila desiatky a zranila ďalšie stovky Palestínčanov a Palestínčaniek počas protestov pozdĺž
Kancelária AI Slovensko   V roku 1996 otvorila AI Slovensko kanceláriu AI SK, ktorá prebrala a profesionalizovala agendu, ktorú dovtedy vykonávali dobrovoľníci a dobrovoľníčky.   Úlohou kancelárie je napĺňať ciele