Vzdelávací tím Amnesty a Člověka v tísni na stáži v Nórsku

Na začiatku júna sa vzdelávací tím Amnesty Interantional a Člověka v tísni zúčastnil európského skillsharu v Nórsku.

Okrem slovenského vzdelávacieho tímu sa skillsharu zúčastnili aj ostatní kolegovia a kolegyne z Európy. So vzdelávacími expertmi a expertkami  z Českej republiky, Slovinska, Maďarska, Portugalska, Dánska, Nórska, Moldavska, Holandska a Poľska sme riešili výzvy, ktorým čelí vzdelávací systém a ktoré prináša naša práca. Stretnutie organizovala nórska sekcia Amnesty a IHREC.

Zoznámili sme účastníkov a účastníčky stáže najmä s projektom neformálneho vzdelávanie na školách Môj svet- moje práva. Konkrétne, akým spôsobom spolupracujeme so školami, mládežou a simulovali sme vybrané workshopy, ktoré robíme v rámci projektu. Workshopy, ktoré sú prepojené aj s Amnesty kampaňami sa stretli s obrovským ohlasom.

Projekt Môj svet – moje práva  bol podporený sumou 30,360 eur z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009-2014. Správcom Fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu Môj svet – moje práva je Posilnenie aktívneho občianstva.

www.norwaygrants.orgwww.eeango.sk

Podobné články

Zločiny z nenávisti: v ... Homosexualita je považovaná za hriech, chorobu, sociálnu alebo ideologickú deviáciu, či zradu vlastnej kultúry. Zvyčajne vlády popierajú porušovanie ľudských práv, alebo ich vykresľujú ako občasnú výnimku. Porušovať
Únia, ktorá poskytuje o...     Počas prvých ôsmich mesiacov roku 2015 sa pokúsilo nájsť bezpečné útočisko, či lepší život v EÚ viac ako 350 tisíc osôb. Viac ako 244 tisíc
Trest smrti pre bulharsk... Bratislavskí aktivisti AI v utorok 20.3. 2007 zbierali v spodnej časti Michalskej ulice pri soche Korzo podpisy pod hromadný list adresovaný Muammarovi Kaddáfimu. Hromadným listom Amnesty International
Obyvatelia Prešova podpo... Vo štvrtok 28 . 6. 2007 zorganizovala Vranovská skupina Amnesty International petičnú akciu v Prešove, ktorou vyjadrili solidaritu bieloruskému väzňovi svedomia Dmitrijovi Daškevčovi. Cieľom akcie bolo tiež
Amnesty vyzýva štáty G... Amnesty International AI vyzvala krajiny G8, aby na stretnutí vo francúzskom Evian naplnili záväzky, ktoré si stanovili na minuloročnom summite. Predovšetkým „podporovať mier a bezpečnosť v Afrike“.
Dva roky po Snowdenovi vl...   Spoločné tlačové vyhlásenie Amnesty International a Privacy International, 5. júna 2015   Vlády musia uznať, že ich debata o legitimite masového sledovania zlyhala a musia zmeniť
Živé knihy v Banskej By...   Aktivisti a aktivistky z Univerzitnej skupiny v Banskej Bystrici sú známe aj organizovaním tzv. Živých knižníc. V júni sa ich uskutočnilo niekoľko.   13.júna sa organizovali
Mimovládne organizácie ... Mimovládne organizácie Amnesty International Slovensko, Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť, Nadácia Milana Šimečku, People in Need Slovenská republika, Poradňa pre občianske a ľudské práva a Quo vadis,o.z.,
Kazetové bomby v stredu ... Akcia na podporu kampane Amnesty International Stop kazetovým bombám sa uskutočnila v stredu 28.októbra 2009 medzi 15:00 a 21:00 pred obchodným domom Max v Žiline.   Približne