Workshop pre pedagógov a pedagogičky so Živou knižnicou

Amnesty International ponúka workshop určený pre pedagógov a pedagogičky zo základných, stredných a vysokých škôl a ďalším záujemcom a záujemkyniam o ľudskoprávne vzdelávanie.

Anotácia workshopu: Workshop obsahuje niekoľko častí. Okrem zoznámenia sa s prácou Amnesty International zažijú účastníci/čky aj Živú knižnicu, kde sa stretnú s konkrétnymi osobnosťami z rôznych menšín. Budeme sa zaoberať aj začleňovaním ľudských práv do výučby a reakciám na nenávistné, diskriminačné, xenofóbne či rasistické prejavy. Workshop tiež ponúka priestor k zdieľaniu skúseností a problémov, s ktorými sa učitelia a učiteľky v škole stretávajú a tipy pre uľahčenie práce s touto náročnou témou.

O Živej knižnici:
V Živej knižnici si môžu návštevníci/čky požičať konkrétnu osobu so zaujímavým životným príbehom a spýtať sa jej na všetko, čo ich zaujíma. Počas Živej knižnice je možné stretnúť viacero osobností z najrôznejších menšín žijúcich na Slovensku. Táto metóda pomáha prekonávať strach z neznámeho a narúša zažité predsudky a stereotypy a spoločne sa naučíme ako s ňou pracovať a ako si ju zorganizovať.

Termín konania workshopu: Workshop sa bude konať 27.10.2017 v piatok v čase od 10:00 – 17:30.

Miesto: Gymnázium bilingválne, Tomáša Ružičku 3, Žilina
Pre koho je workshop určený: ZŠ, SŠ, VŠ pedagógovia/čky, študenti/ky pedagogiky. Z jednej školy môže prísť viacero záujemcov/kýň.

Cena: Workshop je zadarmo.

Počet účastníkov/čok: Počet je limitovaný, maximálne 20 účastníkov/čok.

Ďalšie informácie a prihlášky: martin.sykora@amnesty.sk, 0948 775 007

Podobné články

AI žiada vyšetrenie pr... Podľa dostupných správ bolo pri včerajšom zásahu trhoviska v severnom Bagdade zabitých 15 civilistov a najmenej 30 ďalších vyviazlo so zraneniami. Amnesty International žiada okamžité a nestranné
Správa Amnesty Internati... „Mocné vlády a najrôznejšie ozbrojené skupiny zámerne vytvárajú atmosféru strachu, v ktorej môžu beztrestnejšie porušovať ľudské práva,“ upozorňuje Amnesty International pri príležitosti zverejnenia každoročnej Správy AI o