Workshop pre pedagógov a pedagogičky so Živou knižnicou

Amnesty International ponúka workshop určený pre pedagógov a pedagogičky zo základných, stredných a vysokých škôl a ďalším záujemcom a záujemkyniam o ľudskoprávne vzdelávanie.

Anotácia workshopu: Workshop obsahuje niekoľko častí. Okrem zoznámenia sa s prácou Amnesty International zažijú účastníci/čky aj Živú knižnicu, kde sa stretnú s konkrétnymi osobnosťami z rôznych menšín. Budeme sa zaoberať aj začleňovaním ľudských práv do výučby a reakciám na nenávistné, diskriminačné, xenofóbne či rasistické prejavy. Workshop tiež ponúka priestor k zdieľaniu skúseností a problémov, s ktorými sa učitelia a učiteľky v škole stretávajú a tipy pre uľahčenie práce s touto náročnou témou.

O Živej knižnici:
V Živej knižnici si môžu návštevníci/čky požičať konkrétnu osobu so zaujímavým životným príbehom a spýtať sa jej na všetko, čo ich zaujíma. Počas Živej knižnice je možné stretnúť viacero osobností z najrôznejších menšín žijúcich na Slovensku. Táto metóda pomáha prekonávať strach z neznámeho a narúša zažité predsudky a stereotypy a spoločne sa naučíme ako s ňou pracovať a ako si ju zorganizovať.

Termín konania workshopu: Workshop sa bude konať 27.10.2017 v piatok v čase od 10:00 – 17:30.

Miesto: Gymnázium bilingválne, Tomáša Ružičku 3, Žilina
Pre koho je workshop určený: ZŠ, SŠ, VŠ pedagógovia/čky, študenti/ky pedagogiky. Z jednej školy môže prísť viacero záujemcov/kýň.

Cena: Workshop je zadarmo.

Počet účastníkov/čok: Počet je limitovaný, maximálne 20 účastníkov/čok.

Ďalšie informácie a prihlášky: martin.sykora@amnesty.sk, 0948 775 007

Podobné články

Amnesty International zas... 25. mája 2010 zaslala Amnesty International list Ministrovi vnútra Róbertovi Kaliňákovi, v ktorom vyjadrila znepokojenie nad údajným zlyhaním polície dňa 22. mája pri ochrane účastníkov Dúhového Pridu
AI vyzýva tuniskú vlád... Amnesty International výzyva tuniské orgány, aby počas novej vlny protivládnych protestov v celej krajine rešpektovali ľudské práva. Polícia v hlavnom meste Tunis údajne slzným plynom a vodnými
Tréning: práca s audiov...   Amnesty International Slovensko pozýva všetkých, ktorí pracujú alebo by radi pracovali s audiovizuálnym materiálom a mládežou, či už vo formálnom alebo neformálnom vzdelávacom systéme, na tréning
Amnesty International op...     Už po ôsmy rok bude mať Amnesty International  svoj stánok v sektore neziskových organizácii na najväčšom a najúspešnejšom slovenskom festivale Bažant Pohoda.     Návštevníci festivalu, ktorí
V americkej väznici v z... V americkom väzení v zálive Guantanámo na Kube pokračuje druhá hladovka. Väzni obnovili štrajk potom, ako USA nesplnilo sľuby, ktoré im dalo v júli, keď chcelo dosiahnuť
Trest smrti v Bielorusku   Bieloruský prezident musí zaviesť okamžité moratórium týkajúce sa popráv, ktoré v budúcnosti počíta s úplným zákazom trestu smrti. Amnesty International zopakovalo svoje požiadavky, no uvítalo minulotýždňové rozhodnutie bieloruského
Irak: Ženám a deťom s ...   Správa odhaľuje existenciu kolektívnych trestov pre ženy a deti za to, že sú príbuznými, hoci len vzdialenými, mužov napojených na Daeš alebo utekajúcich z bášt Daešu.
Obyvatelia Prešova podpo... Vo štvrtok 28 . 6. 2007 zorganizovala Vranovská skupina Amnesty International petičnú akciu v Prešove, ktorou vyjadrili solidaritu bieloruskému väzňovi svedomia Dmitrijovi Daškevčovi. Cieľom akcie bolo tiež
Ďalší prípad trestu s... Svetom opäť otriasa ďalší prípad trestu smrti ukameňovaním v Nigérii. Tentokrát hrozí 30 ročnej matke Amine Lawal, ktorá je odsúdená za to, že porodila nemanželské dieťa. Po
Maroko/Západná Sahara: ...   Marocké úrady musia bezpodmienečne ihneď stiahnuť obvinenia vznesené voči trom teenagerom, ktorí boli zatknutí  za bozkávanie a za následné zverejnenie takejto fotografie na Facebooku, vyhlásilo Amnesty

Nechajte nám komentár