Workshop pre pedagógov a pedagogičky so Živou knižnicou

Amnesty International ponúka workshop určený pre pedagógov a pedagogičky zo základných, stredných a vysokých škôl a ďalším záujemcom a záujemkyniam o ľudskoprávne vzdelávanie.

Anotácia workshopu: Workshop obsahuje niekoľko častí. Okrem zoznámenia sa s prácou Amnesty International zažijú účastníci/čky aj Živú knižnicu, kde sa stretnú s konkrétnymi osobnosťami z rôznych menšín. Budeme sa zaoberať aj začleňovaním ľudských práv do výučby a reakciám na nenávistné, diskriminačné, xenofóbne či rasistické prejavy. Workshop tiež ponúka priestor k zdieľaniu skúseností a problémov, s ktorými sa učitelia a učiteľky v škole stretávajú a tipy pre uľahčenie práce s touto náročnou témou.

O Živej knižnici:
V Živej knižnici si môžu návštevníci/čky požičať konkrétnu osobu so zaujímavým životným príbehom a spýtať sa jej na všetko, čo ich zaujíma. Počas Živej knižnice je možné stretnúť viacero osobností z najrôznejších menšín žijúcich na Slovensku. Táto metóda pomáha prekonávať strach z neznámeho a narúša zažité predsudky a stereotypy a spoločne sa naučíme ako s ňou pracovať a ako si ju zorganizovať.

Termín konania workshopu: Workshop sa bude konať 27.10.2017 v piatok v čase od 10:00 – 17:30.

Miesto: Gymnázium bilingválne, Tomáša Ružičku 3, Žilina
Pre koho je workshop určený: ZŠ, SŠ, VŠ pedagógovia/čky, študenti/ky pedagogiky. Z jednej školy môže prísť viacero záujemcov/kýň.

Cena: Workshop je zadarmo.

Počet účastníkov/čok: Počet je limitovaný, maximálne 20 účastníkov/čok.

Ďalšie informácie a prihlášky: martin.sykora@amnesty.sk, 0948 775 007

Podobné články

Festivalové leto pre Amn... Od 5 do 6.augusta  Amnesty International v tradičných farbách vítala festivalových návštevníkov druhého ročníka festivalu Easthetic. Tí svojím podpisom mali možnosť prispieť k  oslobodeniu minuloročného laureáta Nobelovej
Irak: Amnesty Internation... Amnesty International upozorňuje Spojencov, že ako okupačná mocnosť majú podľa medzinárodného ľudskoprávneho práva a humanitárneho práva špecifické povinnosti. Sú povinní prijať okamžité opatrenia na zabezpečenie poriadku a
Žiadajte prepustenie pol... Tábor pre politických väzňov Yodok je jedným zo šiestich známych táborov pre politických väzňov v Severnej Kórei. Odhaduje sa, že v tábore je uväznených zhruba 50 000
Migračná politika EÚ o...   V dnes vydanej správe s názvom “Ľudské náklady pevnosti zvanej Európa: Porušovanie ľudských práv migrantov a utečencov na hraniciach Európy” poukazuje Amnesty International na to, ako migračná
Maratón písania listov:...   Hakan Yaman z Istanbulu bol v júni 2013 pri návrate zo zamestnania vážne zranený políciou, ktorá predpokladala, že je účastníkom demonštrácie, ktorá sa konala v blízkosti
Návšteva vyslancov Eur... Traja vyslanci Európskej únie (z Veľkej Británie, Luxemburgska a Rakúska) a vicekomisár EÚ pán Marin, boli 20. januára na jednodňovej návšteve Alžírska. Stretli sa tu s oficiálnymi
Čína odsúdila uighursk... Amnesty International odsúdila uzavretý proces a usvedčenie troch uighurských webových správcov za obvinenia z ohrozenia štátnej bezpečnosti. Dilshat Perhat, web správca a vlastník Dijarimskej web stránky bol
Akcia Spravodlivosť pre ... 27. a 28.apríla sa premietal film Grbavica v Liptovskom Mikuláši a v Banskej Bystrici. Vašou účasťou a podpisom ste podporili ženy v Bosne a Hercegovine, ktoré boli
Bahrain: Nádej pre sprav...   Podľa Amnesty International sa päť rokov po vlnách protestov a žiadostí o rozsiahle reformy stráca nádej na pokrok v oblasti ľudských práv a prevzatie zodpovednosti za minulé a súčasné porušenia.
Edward Snowden sa snaží...   Aj po roku od vypuknutia kauzy sa svet domáha ochrany pre bývalého amerického špióna a ľudia vo viacerých krajinách prejavujú Američanovi svoju podporu.   Reagujúc na

Nechajte nám komentár