Z Teheránu do Bratislavy

Venus Jahanpour žije už niekoľko rokov v Bratislave. Potom ako v mladosti ušla z Iránu prišla do Švédska. Tam sa po vyštudovaní rozhodla, že jej pomoc budú potrebovať inde a tak sa rôznymi cestami ocitla v Bratislave, kde žije už niekoľko rokov. Prečítajte si viac o jej fasinujúcom príbehu TU.

Živé knižnice majú silu sprostredkovať príbehy ľudí ako je aj ten Venus a to všetkým tým, ktorí by sa s ňou vo svojom živote možno ani nestretli a ich názor by bol vytváraný len na základe skreslených informácií z médií. Na to, aby sme mohli pomocou Živých knižnice naďalej pomáhať búrať predsudky na školách a vo verejných priestoroch však potrebujeme aj Vašu podporu. Prispejte na organizáciu Živých knižníc TU.

Podobné články

Fotopetícia ku kampani D... 20.októbra dve aktivistické skupiny pôsobiace v Bratislave spojili sily a zorganizovali verejnú akciu za ukončenie segregácie rómskych detí v slovenskom školstve. Viac o kampani na ktorej Amnesty International
Podporte prijatie celosve... Za rok je zbraňami zabitých v priemere pol milióna žien, mužov a detí. Tisíce ďalších sú zmrzačení, mučení a nútení opustiť svoje domovy. Nekontrolované rozširovanie zbraní podporuje
Nový mediálny zákon oh... Amnesty International sa obáva, že novoprijatý mediálny zákon v Maďarsku môže obmedziť slobodu prejavu v krajine. Zákon o médiách a slobode tlače, ktorý nadobudol platnosť 1.januára 2011,
Vláda zbraní – Vo... Nová správa Amnesty International „Vláda zbraní: Únosy, mučenie a ďalšie zneužívania milíciami v západnej Líbyi“ prináša dôkazy o tom, ako ozbrojené skupiny pravdepodobne zabíjali a mučili zadržaných
Policajnú brutalitu treb... Správy o policajnom bití a streľbe ukazujú, že Rumunsko viac ako desať rokov po zvrhnutí Ceausescuovho režimu, nie je schopné udeliť dostatočnú prioritu dodržiavaniu ľudských práv, uviedla
Podpismi meníme životy ... 3.-17. decembra má každý na Slovensku príležitosť poslať list na pomoc ľuďom v ohrození a vyjadriť tak svoj nesúhlas s porušovaním ľudských práv. Listy budeme písať v rámci Maratónu písania
Otvorený list Rade pre v...   Vážený pán námestník ministra pre európske záležitosti Matti Maasikas,   Rada pre všeobecné záležitosti bude dňa 25. septembra už druhýkrát v tomto roku viesť rozpravu o situácii v Poľsku.
Žurnalizmus nie je zloč... Conor Fortune, novinár pre Amnesty International   V jedno svieže, ale nezvyčajne slnečné zimné ráno som sa ocitol na streche svojej londýnskej kancelárie s páskou na ústach
Na Ukrajine sa uskutočni...     Amnesty International /AI/ a organizátori Kyjevského Pride vnímajú pozitívne spoluprácu a ochranu, ktorú poskytla ukrajinská polícia účastníkom a účastníčkam sobotňajšieho vôbec prvého LGBTI Pride pochodu na
EÚ: Bezohľadné návrat...   Európska únia (EÚ) musí okamžite zastaviť svoje plány navracať žiadateľov/ky o azyl do Turecka, ktoré sú založené na falošnom argumente, že ide o “bezpečnú krajinu” pre

Nechajte nám komentár