Z Teheránu do Bratislavy

Venus Jahanpour žije už niekoľko rokov v Bratislave. Potom ako v mladosti ušla z Iránu prišla do Švédska. Tam sa po vyštudovaní rozhodla, že jej pomoc budú potrebovať inde a tak sa rôznymi cestami ocitla v Bratislave, kde žije už niekoľko rokov. Prečítajte si viac o jej fasinujúcom príbehu TU.

Živé knižnice majú silu sprostredkovať príbehy ľudí ako je aj ten Venus a to všetkým tým, ktorí by sa s ňou vo svojom živote možno ani nestretli a ich názor by bol vytváraný len na základe skreslených informácií z médií. Na to, aby sme mohli pomocou Živých knižnice naďalej pomáhať búrať predsudky na školách a vo verejných priestoroch však potrebujeme aj Vašu podporu. Prispejte na organizáciu Živých knižníc TU.

Podobné články

Víťazstvo obetí úniko...   Pred 6 rokmi došlo k dvom únikom ropy, ktoré zničili tisícky domov v oblasti Bodo v Nigérii. Za úniky bola zodpovedná spoločnosť Shell, ktorá až po
Vyjadrite solidaritu najs... Bol to šokujúci násilný čin: 14-ročná Malala Yousufzai bola postrelená ozbrojencami Talibanu a ostáva v kritickom stave v nemocnici vo Veľkej Británii potom, čo odstránili guľku z
Poprava amerického repor...   Islamský štát (IS) zverejnil video, v ktorom ukazuje popravu novinára na voľnej nohe Jamesa Foleyho. Poprava mala byť údajne odplatou za amerického letecké nájazdy proti IS
Zapoj sa do európskej fo... Každý deň sú milióny ľudí objektom vylúčenia, chudoby, zlého zaobchádzania a násilia, kvôli tomu kto sú alebo čomu veria. Diskriminácia patrí medzi najvážnejšie a najprenikavejšie porušenia ľudských
Ďalší deň vo väzení...   TLAČOVÁ SPRÁVA AMNESTY INTERNATIONAL   5. apríl 2018 je smutnou pripomienkou na trojstý deň neoprávneného väzenia čestného predsedu správnej rady Amnesty Turecko, Tanera Kilica. V súvislosti
Otvorený list prezidento... Vážený pán prezident Bush, vážený pán prezident Putin, v súvislosti s vašou nadchádzajúcou návštevou Slovenskej republiky sa na vás obraciame ako zástupcovia Amnesty International na Slovensku a
Austrália: Desivé poru...   (Sydney, 3. august, 2016)— Podľa Human Rights Watch a Amnesty International čelí okolo 1 200 mužov, žien a detí, ktorí hľadali útočisko v Austrálii a boli nútene presunutí na
Žiadajte prepustenie bie...   4.augusta bol v centre mesta Minsk zatknutý významný bieloruský obhajca ľudských práv Ales Bialatski, riaditeľ Centra za ľudské práva Viasna a viceprezident Medzinárodnej federácie za ľudské
Taliansko: Bitie a nezák...   Z novej správy, ktorú dnes vydala Amnesty International, vyplýva, že naliehanie Európskej únie, aby Taliansko pritvrdilo vo svojom prístupe k ľuďom na úteku, migrantom a migrantkám, vyústilo
Pripojili sme sa k výzve...   Archívne foto: SITA/Marián Peiger     Pani Dubovcová sa ako prvá ombudsmanka obrátila pre podozrenie z porušenia ľudských práv na vládu. Reakciou vlády bolo jej odmietnutie.

Nechajte nám komentár