Z Teheránu do Bratislavy

Venus Jahanpour žije už niekoľko rokov v Bratislave. Potom ako v mladosti ušla z Iránu prišla do Švédska. Tam sa po vyštudovaní rozhodla, že jej pomoc budú potrebovať inde a tak sa rôznymi cestami ocitla v Bratislave, kde žije už niekoľko rokov. Prečítajte si viac o jej fasinujúcom príbehu TU.

Živé knižnice majú silu sprostredkovať príbehy ľudí ako je aj ten Venus a to všetkým tým, ktorí by sa s ňou vo svojom živote možno ani nestretli a ich názor by bol vytváraný len na základe skreslených informácií z médií. Na to, aby sme mohli pomocou Živých knižnice naďalej pomáhať búrať predsudky na školách a vo verejných priestoroch však potrebujeme aj Vašu podporu. Prispejte na organizáciu Živých knižníc TU.

Podobné články

Zimbabwe: Mučenie a poli... V Zimbabwe polícia naďalej bije a mučí bojovníkov za ľudské práva a príslušníkov politickej opozície, a to aj napriek práve prebiehajúcemu zmierovaciemu procesu, kde v role mediátora
Väzeň svedomia Ales Bel...   Amnesty International sa teší z oslobodenia bývalého bieloruského väzňa svedomia Alesa Beljackeho, ktorý strávil takmer tri roky za mrežami. Obavy však aj napriek tomu ostávajú, pretože jeho
Sloboda slova v Egypte: ...   Egyptská televízny satirik Básem Yúsef  bol obvinený z „urážky prezidenta”  z dôvodu jeho zosmiešňovania. Egyptský bloger Ahmed Anwar uverejnil na internete video policajta tancujúceho brušné tance, na
Slovensko musí počas pr...   Po prvý krát v histórii prevezme Slovensko od 1. júla 2016 predsedníctvo Rady EÚ. Amnesty International pri tejto príležitosti vydáva súbor odporúčaní pre Slovensko. Amnesty International
Prvá Škola priateľská...   Už aj na Slovensku máme Školu priateľskú k ľudským právam. Súkromná stredná umelecká škola v Žiline začala spoluprácu s Amnesty International podpísaním Memoranda o porozumení. Memorandum
Veľká Británia spravil... Zákon na ochranu pred terorizmom a zločinom, ktorý britský parlament schválil v piatok otvára dvere porušovaniu ľudských práv, konštatuje Amnesty International.   Zákon umožní zadržiavať nebritských občanov
Edward Snowden sa snaží...   Aj po roku od vypuknutia kauzy sa svet domáha ochrany pre bývalého amerického špióna a ľudia vo viacerých krajinách prejavujú Američanovi svoju podporu.   Reagujúc na
Diskriminačné praktiky ... Tlačová správa Amnesty International, 4.september 2013    Tisícky rómskych detí na Slovensku začínajú nový školský rok v oddelených triedach a školách. Nečinnosť slovenskej vlády ohľadom pokračujúcej segregácie
MORATÓRIUM 2000 – ... Hnutie fokoláre a Amnesty International, dnes na tlačovej besede predstavili celosvetovú petíciu Moratórium 2000. Projekt Moratórium 2000 sa usiluje za zastavenie vykonávania trestu smrti na celom svete.
Exporty zbraní z krajín... Kontrola zbrojných exportov nie je v rozšírenej Európskej únii efektívna. Zbrane a bezpečnostné zariadenia vyrobené v krajinách EÚ sú v dôsledku zlyhávajúcej kontroly zneužívané na vážne porušovanie

Nechajte nám komentár