Z Teheránu do Bratislavy

Venus Jahanpour žije už niekoľko rokov v Bratislave. Potom ako v mladosti ušla z Iránu prišla do Švédska. Tam sa po vyštudovaní rozhodla, že jej pomoc budú potrebovať inde a tak sa rôznymi cestami ocitla v Bratislave, kde žije už niekoľko rokov. Prečítajte si viac o jej fasinujúcom príbehu TU.

Živé knižnice majú silu sprostredkovať príbehy ľudí ako je aj ten Venus a to všetkým tým, ktorí by sa s ňou vo svojom živote možno ani nestretli a ich názor by bol vytváraný len na základe skreslených informácií z médií. Na to, aby sme mohli pomocou Živých knižnice naďalej pomáhať búrať predsudky na školách a vo verejných priestoroch však potrebujeme aj Vašu podporu. Prispejte na organizáciu Živých knižníc TU.

Podobné články

Prečo potrebujeme bezpe... Lucia Bernátová, koordinátorka kampaní Amnesty International Slovensko     Koľko ľudí sa musí ešte udusiť v dodávkach, aby sme začali konať?   Po tom, čo sa stalo
Posledná tragédia v Str...     V Stredozemnom mori zomrelo najmenej 10 ďalších utečencov/kýň a migrantov/tiek. Podľa Amnesty International táto tragédia ukázala, že európske vlády zlyhávajú v tom, aby poskytli adekvátne prostriedky na
Konžská demokratická r...     Hlavní výrobcovia elektroniky vrátane spoločností Apple, Samsung či Sony nerobia ani základné kontroly, ktoré by zaručili, že v ich produktoch nie je používaný kobalt, ktorý
Amnesty International vyz... Pod patronátom Javiera Solanu bude zajtra v Sarajeve slávnostne zahájené pôsobenie novej bezpečnostnej misie EÚ v Bosne a Hercegovine. AI jej predstaviteľov vyzvala, aby sa postarali o
Zavádzajúce tvrdenia Sh...   Shell manipuloval vyšetrovanie úniku ropy v Nigérii. Tvrdenia tejto firmy týkajúce sa ropného znečistenia v regióne sú podľa Amnesty International a Centra pre životné prostredie, ľudské práva a rozvoj (CEHRD)
Amnesty International na ... 16.júna prišli gymnazisti z banskobystrického Gymnázia M.Kováča hľadať odpoveď na otázky týkajúce sa porušovania ľudských práv u nás a na Slovensku. Početná skupina mladých študentov sa najviac
Keňa: násilie na žená... Znásilnenie – neviditeľný zločin. Násilie na ženách je v Keni veľmi rozšírené. Každý deň sú ženy sexuálne alebo psychicky zneužívané. Znásilnenia sú bežné vo všetkých sociálnych a
Odovzdanie podpisov k Ró...   8.apríla na Medzinárodný deň Rómov Amnesty International v Európe odštartovala regionálnu kampaň za práva Rómov. Tento týždeň sa kampaň končí a Rómske aktivistky z Plaveckého Štvrtka spolu s ostatnými
Amnesty International ži... Pred rokom kubánske úrady tvrdo zakročili proti disidentom. V priebehu niekoľkých dní zatkli 75 ľudí. Niektorých prepustili, no mnohí boli odsúdení na dlhoročné tresty vo väzení.
Čo sa stalo v Levoči   Názor uverejnený v denníku Pravda, autorka: Lenka Machlicová     Začiatok školského roka sú kytice, úsmevy a zdvorilé návštevy ministra školstva. Nový školský rok v septembri 2011 bol

Nechajte nám komentár