Z Teheránu do Bratislavy

Venus Jahanpour žije už niekoľko rokov v Bratislave. Potom ako v mladosti ušla z Iránu prišla do Švédska. Tam sa po vyštudovaní rozhodla, že jej pomoc budú potrebovať inde a tak sa rôznymi cestami ocitla v Bratislave, kde žije už niekoľko rokov. Prečítajte si viac o jej fasinujúcom príbehu TU.

Živé knižnice majú silu sprostredkovať príbehy ľudí ako je aj ten Venus a to všetkým tým, ktorí by sa s ňou vo svojom živote možno ani nestretli a ich názor by bol vytváraný len na základe skreslených informácií z médií. Na to, aby sme mohli pomocou Živých knižnice naďalej pomáhať búrať predsudky na školách a vo verejných priestoroch však potrebujeme aj Vašu podporu. Prispejte na organizáciu Živých knižníc TU.

Podobné články

60. výročie Všeobecnej... Amnesty International (AI) dnes vyzýva vlády sveta, aby 60. výročie Všeobecnej deklarácie ľudských práv bolo nielen časom osláv, ale aj časom činov.    „Nezmyselné zabíjanie v Bombaji,
Nový nástroj na odhalen...     Amnesty International dnes predstavuje nový nástroj na odhalenie zariadení na sledovanie a odpočúvanie. Je to prvý nástroj prístupný verejnosti, ktorý je schopný detekovať známe monitorovacie zariadenia,
Diskriminačné praktiky ... Tlačová správa Amnesty International, 4.september 2013    Tisícky rómskych detí na Slovensku začínajú nový školský rok v oddelených triedach a školách. Nečinnosť slovenskej vlády ohľadom pokračujúcej segregácie