Z Teheránu do Bratislavy

Venus Jahanpour žije už niekoľko rokov v Bratislave. Potom ako v mladosti ušla z Iránu prišla do Švédska. Tam sa po vyštudovaní rozhodla, že jej pomoc budú potrebovať inde a tak sa rôznymi cestami ocitla v Bratislave, kde žije už niekoľko rokov. Prečítajte si viac o jej fasinujúcom príbehu TU.

Živé knižnice majú silu sprostredkovať príbehy ľudí ako je aj ten Venus a to všetkým tým, ktorí by sa s ňou vo svojom živote možno ani nestretli a ich názor by bol vytváraný len na základe skreslených informácií z médií. Na to, aby sme mohli pomocou Živých knižnice naďalej pomáhať búrať predsudky na školách a vo verejných priestoroch však potrebujeme aj Vašu podporu. Prispejte na organizáciu Živých knižníc TU.

Podobné články

Amnesty International pod... V sobotu 22. mája budú členovia Amnesty International zo Slovenska, Českej Republiky, Rakúska a Maďarska pochodovať po boku ostatných za práva neheterosexuálnych ľudí na Slovensku. “Sme hrdí,
Amnesty International: V... Amnesty International víta záväzok vlády SR prijať opatrenia na odstránenie segregácie vo vzdelávaní na základe etnického pôvodu, ktorý bol dnes schválený Národnou radou SR v programovom vyhlásení.„Uznanie
Praktiky mučenia v Uzbek...   Amnesty International má vierohodné informácie o rutinných a pokračujúcich praktikách mučenia a iného zlého zaobchádzania bezpečnostnými zložkami v Uzbekistane. Ohrození sú najmä členovia alebo podozriví členovia opozičných politických strán, zakázaného