AI na festivale Jeden svet v Banskej Bystrici

Univerzitná skupina AI v Banskej Bystrici sa aj tento rok zúčastnila festivalu Jeden svet v regiónoch. V spolupráci s Múzeom SNP, Slovenskou agentúrou životného prostredia, Akadémiou umení a Amnesty International Slovensko OZ Nový film pripravilo pre Banskobystričanov bohatý festivalový program.

Aktivistická skupina si zobrala pod krídla najmä organizovanie diskusií, ktoré doprevádzali filmové ukážky. Napr. po filme Drahý Mandela nasledovala diskusia k filmu ako aj k situácii v Juhoafrickej republike a k dedičstvu apartheidu s Jelou Dobošovou z LGBTI aktivistickej skupiny Amnesty International. Diskusie boli organizované   v rámci projektu HRYEC podporeného programom Mládež v akcii. Diskusie doprevádzali aj ďalšie filmy ako  Kto zabil Natašu? alebo Nedáme sa
 umlčať.

Festival Jeden svet je  kultúrno-vzdelávacím podujatím na Slovensku, ktorý sa zaoberá ľudsko-právnymi a globálnymi témami. Každoročne prezentuje okolo 70 dokumentárnych filmov prevažne zahraničnej produkcie.