Spoločná akcia LGBTI organizácii k 17.máju

V sobotu, 18.mája 2013 si Medzinárodný deň boja proti homofóbii, bifóbii a transfóbii pripomenula aj LGBTI aktivistická skupina Amnesty International spolu s ostatnými LGBTI organizáciami na Slovensku.

Spoločnou akciou na Železnej studničke chceli poukázať na viaceré problémy, s ktorými sa LGBTI ľudia stretávajú  a vyjadriť podporu LGBTI aktivistom a aktivistkám v Južnej Afrike, ktorí sú aj naďalej terčom beztrestných homofóbnych útokov zo strany väčšinového obyvateľstva – a to aj napriek prijatiu niekoľkých krokov zo strany vlády smerujúcich k vyšetreniu týchto násilných činov.

Tí, ktorí sa spoločného dňa zúčastnili, mohli nielen zotrvať v zotrvať pri príjemných stretnutiach  a diskusiách počas celého dňa, ale zároveň aj  poslať osobnú správu na stužkách vo farbách PRIDU LGBTI osobám v Južnej Afrike. Tie budú distribuované medzi účastníkov a účastníčky na všetkých pochodoch Pride, ktoré sa v krajine budú organizovať.  Večer akcia pokračovala v priestoroch klubu Loft, kde sa všetci tí ktorí prišli mohli pretancovať do ďalšieho dňa na Freedom Night proti homofóbii.

V prípade, ak máte záujem podporiť alebo aktívne sa zúčastnovať akcií LGBTI skupiny Amnesty International, prosím píšte na [email protected]