Muzikanti využívajú Internet

Prvé CD vyrobené na Internete venované na podporu Amnesty International

Muzikanti z celého sveta vďaka Internetu a spolupráci s NOISION Records v New Yorku tento týždeň vydali historické dvoj-CD s hudobnými nahrávkami v štýle techno, trance a drum ‘n bass. Túto prvú online kompiláciu vydali za účelom získania finančných prostriedkov pre celosvetovú organizáciu zaoberajúcu sa ľudskými právami Amnesty International (AI).

Pôvodný nápad hudobnej súťaže pre členov AI hudobníci zo Severnej a Južnej Ameriky, Európy, Ázie a Austrálie pozmenili a usporiadali charitatívnu akciu na získanie peňazí pre AI. Celá produkcia, od začiatočného nápadu, cez zbieranie materiálu, výber skladieb až po finálnu mixáž CD sa robila na počítačoch prepojenými cez internet. Kompilácie je dostupná na MP3.COM cez internetovskú adresu www.mp3.com/505. Jednotlivé CD disky majú názov Svitanie a Súmrak (Dawn and Dusk) a boli pripravené v rámci projektu Teória slobody 505 (Freedom Theory 505).

Ravi Sharma, prezident NOISION Records pri príležitosti spustenia projektu povedal: “Keď som zistil aké talenty sú okolo mňa a že internet nás jednoducho spojí, okamžite som sa pustil do projektu. Je to prvý projekt, kedy bola celá kolekcia originálnych nahrávok na CD vyrobená na internete a celý výťažok z jej predaja venovaný na charitatívne účely. Dúfam, že ľudia podporia Amnesty International a kúpia si CD, či už pre seba alebo ako dar.”

Kompilácia je distribuovaná na celom svete a záujemcovia si ju môžu objednať na adresewww.mp3.com/505.