Aktivizmus

SPOLOČNE DOKÁŽEME VIAC.

Podpíšte petíciu, pridajte sa k dobrovoľníckej skupine alebo sa staňte naším členom či členkou a pomôžte nám brániť ľudské práva.
Máte minútku?
Vaše slová majú silu. Podpíšte petíciu a zastaňte sa ľudí, ktorých práva sú porušované. Každý tretí prípad, ktorému sa venujeme končí úspechom.
PODPÍŠTE PETÍCIU
Máte hodinku?
Získajte nové zručnosti, pridajte sa k našim aktivistom a aktivistkám a pomôžte nám v našej práci.
Staňte sa dobrovoľníkom či dobrovoľníčkou
Máte trochu viac času?
Zapojte sa aktívne do našej činnosti, rozhodovacích procesov a staňte sa členom alebo členkou Amnesty Slovensko.
staňte sa členom alebo členkou amnesty
Chcete svoj čas investovať do vzdelania?
Po prihlásení do Amnesty akadémie môžete absolvovať niekoľko kurzov venovaných ľudským právam a nástrojom, ako ich brániť.
začnite amnesty academy

VĎAKA PODPORE OD ĽUDÍ AKO STE VY SME DOSIAHLI UŽ MNOHO ĽUDSKOPRÁVNYCH VÍŤAZSTIEV

TOTO SÚ NIEKTORÉ Z NICH…

TRAN THI NGA KONEČNE NA SLOBODE

V januári tohto roka vietnamské úrady nečakane prepustili známu obrankyňu ľudských práv Tran Thi Nga. Aktivistku prepustili po 3 rokoch väzenia pod podmienkou, že opustí krajinu. Začiatkom roka sa preto presťahovala do USA, kde začala nový život.

Čítajte viac

11 AKTIVISTOV A AKTIVISTIEK BDS DOSIAHLO SPRAVODLIVOSŤ

Európsky súd pre ľuské práva rozhodol, že odsúdenie 11 aktivistov a aktivistiek hnutia BDS, ktorí vo Francúzsku vyzývali na bojkot izraelských výrobkov, bolo porušením ich slobody prejavu.

11 ľudia boli odsúdení za údajné podnecovanie diskriminácie za to, že v rokoch 2009 a 2010 rozdávali pred obchodnými domami letáky upozorňujúce na porušovanie ľudských práv v Palestíne a nabádali k bojkotu izraelských výrobkov.

ČÍTAJTE VIAC

VÍŤAZSTVO PRE OBČIANSKU SPOLOČNOSŤ V MAĎARSKU

Súdny dvor EÚ rozhodol o tom, že kontroverzný maďarský zákon namierený proti mimovládnym organizáciám je v rozpore s právom Európskej únie.

ČÍTAJTE VIAC

PROGRES V PRÍPADE VRAŽDY MARIELLE FRANCO

Polícia v Rio de Janeiro zatkla 10. júna hasiča Maxwella Simõesa Corrêu, ktorý je obvinený z ukrývania zbraní použitých pri vražde obrankyne ľudských práv Marielle Franco a jej šoféra Andersona Gomesa. Zatknutie Simõesa Corrêu, ktorý je považovaný za spolupáchateľa vraždy, je dôležitým krokom k odhaleniu stále nezodpovedaných otázok: kto nariadil vraždu Marielle Franco a prečo.

PODPÍŠTE PETÍCIU ZA VYŠETRENIE VRAŽDY MARIELLE FRANCO