Robíme všetko pre to, aby sme všetci a všetky bez výnimky požívali ľudské práva.

Amnesty International je s takmer 10 miliónmi podporovateľov a podporovateliek z viac ako 150 krajín a území najväčšou mimovládnou ľudskoprávnou organizáciou na svete.

Amnesty International Slovensko nedisponuje personálnymi a finančnými kapacitami na zabezpečenie právneho zastúpenia v konaní pred súdom a neposkytuje ani právne a sociálne poradenstvo či konzultácie.

Novinky zo sveta ľudských práv

Význam squatovania. Ako si zobrať späť mesto (viac)

PRÁVO NA BÝVANIE
26. JANUÁRA 2023

Squatovanie je jedným z nástrojov, ktoré máme k dispozícii v rámci snahy o premenu moderných miest a mestského prostredia, ktoré sú v súčasnej podobe hlboko nepriateľské k „bežným ľuďom“ a ľuďom ohrozeným sociálnym vylúčením a bezdomovectvom. Je to nástroj, pomocou ktorého si ľudia môžu mestá zobrať späť.

Od zatknutia Alexeja Navaľného uplynuli dva roky, opozičné osobnosti v Rusku naďalej čelia umlčiavaniu, väzneniu a exilu (viac)

RUSKO/ OBRANCI A OBRANKYNE ĽUDSKÝCH PRÁV
25. JANUÁRA 2023

Od masových protestov v Rusku, ktoré žiadali prepustenie významného opozičného aktivistu Alexeja Navaľného a boli tvrdo potlačené, uplynuli dva roky. Ruské orgány sa naďalej usilujú rozložiť opozičné hnutie a zastrašiť obrancov a obrankyne ľudských práv.

Sýrske vládne sily musia ukončiť obliehanie civilného obyvateľstva prevažne kurdských oblastí Aleppa (viac)

SÝRIA/ CIVILNÉ OBYVATEĽSTVO
24. JANUÁRA 2023

Od začiatku blokády v auguste 2022 boli desaťtisíce civilistov a civilistiek vrátane vnútorne vysídlených ľudí vystavené vážnemu nedostatku základných surovín, paliva a humanitárnej pomoci. Zásoby zdravotníckych potrieb sú už takmer vyčerpané a ľudia spaľujú nábytok a ďalšie predmety z rôznych materiálov, ktoré nájdu v domácnosti, v snahe udržať sa v teple počas mrazov.

Kto sme
Od roku 1961, resp. na Slovensku od roku 1994, bránime ľudské práva a bojujeme za ich dodržiavanie.
Čítajte viac
Čo robíme
Našou prácou je obrana ľudských práv a slobôd obsiahnutých vo Všeobecnej deklarácii ľudských práv. Každý tretí z prípadov, ktorým sa venujeme, sa končí úspešne.
zistite viac o našej práci
Zapojte sa
Podpíšte petíciu, pošlite list solidarity, pridajte sa k našim aktivistom a aktivistkám alebo podporte našu prácu finančne.
podpíšte petíciu