Amnesty International Slovensko bude čierna na Dúhovom PRIDE Bratislava 2018

Tlačová správa Amnesty International Slovensko

Aktivisti a aktivistky z Amnesty International Slovensko sa v sobotu 14. júna pripoja k Dúhovému PRIDE Bratislava. Svojou prítomnosťou tak spolu s ďalšími účastníkmi a účastníčkami Bratislavského PRIDE oslávia rozmanitosť a upozornia na pretrvávajúce nedostatky v ochrane lesieb, gejov, bisexuálnych, transrodových a intersexuálnych osôb (LGBTI) osôb pred diskrimináciou, stigmatizáciou, a v niektorých krajinách aj únosmi a vraždami.

„Dúhový Pride je vizuálne charakteristický svojou dúhovosťou a farebnosťou. Delegácia Amnesty International Slovensko tento rok však farebnosťou vybočí, bude čierna. Chceme tým upozorniť na skutočnosť, že mnohí ľudia po celom svete pre svoju sexuálnu orientáciu či rodovú identitu čelia prenasledovaniu, zmiznutiam, pokutám, väzeniu či smrti,“ hovorí Kamila Gunišová, vedúca kancelárie Amnesty International Slovensko. „Mnohí ľudia sú nútení z krajiny pre spomínané dôsledky utiecť, či už sa jedná o gejov z Čečenska utekajúcimi pred únosmi a vraždením alebo o Sadata z Ghany, ktorý ušiel do USA pred smrteľnými útokmi.“

Na Dúhovom PRIDE Bratislava budú mať preto tento rok účastníci a účastníčky možnosť podpísať v Amnesty stánku petíciu na podporu Sadata, ktorému hrozí deportácia z USA do Ghany a tak ho zachrániť pred ďalšími útokmi či prípadnou smrťou.

Amnesty International Slovensko srdečne pozýva na sobotňajší Dúhový Pride Bratislava všetkých, ktorým záleží na tom, aby mohol každý človek, bez ohľadu na to koho miluje a kým je, žiť dôstojne bez prenasledovania a diskriminácie.

Ak sa Vám páči, čo robíme, podporte nás:

obrázek