Medzinárodná akcia Svet vás sleduje pred NR SR

Amnesty International Slovensko zorganizovala v stredu 17. septembra o 13.00 pred Národnou radou Slovenskej republiky medzinárodnú akciu s názvom Svet vás sleduje (World is Watching). Akcia bola súčasťou Globálneho akčného týždňa kampane Zbrane pod kontrolu!

Zúčastnili sa jej okrem aktivistov zo Slovenska a dvoch poslancov NR SR i dobrovoľníci zo susedného Maďarska a Českej republiky.

AI Slovensko následne otvorila na verejnú výstavu fotografií Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, ktorá potrvá desať dní. Vystavené budú fotografie popredných svetových autorov reportážnej fotografie.

Cieľom akcie Svet vás sleduje bolo zorganizovať pred NR SR spoločné fotografovanie v symbolických okuliaroch. Fotografie Amnesty International následne vystaví v budove OSN v New Yorku. Veríme, že budú pre zástupcov štátov sveta silným odkazom. Odkazom, že nám záleží na tom, aby sa nekontrolovaný obchod s malými a ľahkými zbraňami stal navždy minulosťou.

Milióny ľudí na celom svete každodenne ohrozuje ozbrojené násilie. Obchod so zbraňami nie je dostatočne kontrolovaný, mnohé vlády a ozbrojené skupiny bez problémov nakupujú zbrane a zneužívajú ich na vraždenie a mučenie civilistov. Je preto nesmierne dôležité, že nás spája záujem zaradiť Slovensko medzi krajiny, ktoré sa chcú podieľať na zastavení nekontrolovateľného predaja zbraní.

Všetkým, ktorí nás prišli podporiť, úprimne ĎAKUJEME!

Viac o kampani Zbrane pod kontrolou .