Po siedmykrát na festivale Pohoda

3 festivalové dni a viac než tristo návštevníkov zaujímajúcich sa o porušovanie ľudských práv na Slovensku a vo svete.

Stánok v neziskovom sektore hýriaci Amnesty farbami bol okupovaný všetkými vo vekovými kategoriámi v priebehu celého festivalu. Tento rok Amnesty International informovalao aktuálnej kampani Zbrane pod kontrolou. Tí, čo sa zastavili mali možnosť si pozrieť výstavu, ktorá na viac než 20 paneloch zobrazuje dokumentárne fotografie svetových vojnových fotografov, ktoré ukazujú dôsledky ničivej sily zbraní.  Výstava upozorňuje na problém neexistujúcej medzinárodnej kontroly obchodu so zbraňami. Okrem toho návštevnici festivalu mali možnosť podpísať petíciu apelujúcu na ministra zahraničných vecí, aby na zasadnutí OSN v júli Slovensko požadovalo prijatie efektívnej Zmluvy o obchodovaní so zbraňami najvyšších možných štandardov. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zastavili aby sa dozvedeli viac o porušovaní ľudských práv, ktorí vyjadrili svoj nesúhlas petíciou a tiež tým, ktorí finančne podporili projekt vzdelávania k ľudským právam