Bieloruský sen či Spravodlivosť pre Sergeja – aj tieto dokumenty si našli diváka v priestoroch banskobystrickej Čajovne Gaia.

S úderom 17tej hodiny sa každý pondelok s rozsvietením plátna rozšíria zreničky a nabudí srdce na sledovanie príbehov nespravodlivosti „obyčajných ľudí“ na celom svete.

Po filme nasleduje diskusia o dodržiavaní ľudských práv v danej krajine a účastníci/čky sú vyzvaní/é sa zapojiť do písania listov k podpore konkrétnych prípadov väzňov svedomia AI.Okrem aktivistov a aktivistiek zo skupiny si na februárove premietanie našlo cestu aj niekoľko stálych sympatizantov a sympatizatiek podujatia. Ako prvý si mohli záujemcovia pozrieť film Bieloruský sen, dokumentujúci osud mladého človeka z Minska, ktorý väčšinu svojho života prežil v krajine riadenej diktátorom.

V prípade, že sa máte záujem prijať pozvanie na premietanie filmov alebo pômocť s organizovaním filmového klubu prosím kontaktujte koordinátora Univerzitnej skupiny Amnesty International Banská Bystrica tu.