Živé knižnice projektu Start the Change! na školách po celom Slovensku

Prvý ročník vzdelávacieho projektu Amnesty International Slovensko – Start the Change! je v plnom prúde.

Projekt Start the Change! sa zameriava na témy migrácie a ľudí na úteku v kontexte trvalo udržateľného rozvoja, ako aj na šírenie tolerancie a povedomia o ľudských právach u mladých ľudí. Cieľom projektu Start the Change! je aj zvýšenie aktivizmu mladých ľudí a prinesenie inovatívnych vyučovacích metód do škôl. Jednou z takýchto metód je aj Živá knižnica, ktorá študentom a študentkám umožňuje osobné stretnutie a rozhovor s príslušníkmi a príslušníčkami menšín žijúcich na Slovensku a má tak potenciál búrať predsudky.

V tomto ročníku sa do projektu rozhodlo zapojiť šesť škôl z rôznych regiónov Slovenska; z Popradu, Martina, Žiliny, Dolného Kubína a Košíc. Pedagógovia a pedagogičky zapojení do projektu Start the Change! absolvovali dvojdňový tréning, v rámci ktorého mali možnosť zúčastniť sa, okrem iného, aj Živej knižnice. Po vlastnej skúsenosti s touto metódou sa všetky účastníčky tréningu rozhodli zorganizovať Živú knižnicu aj na svojej škole a dopriať tak svojim študentom a študentkám osobné stretnutie so zaujímavými ľuďmi.

Študenti a študentky tak budú mať možnosť spoznať a porozprávať sa napríklad s fotografom bez rúk Maťom, Rómkou Lýdiou, ktorá si splnila svoj sen študovať alebo s bahájkou Monikou, ktorá sa venuje práci s marginalizovanými komunitami.

Viac informácii o projekte Start the Change!nájdete na webstránke projektu. Prihlasovanie do druhého ročníka projektu bude zahájené v septembri 2018.

CSO-LA/2017/388-169:
Projekt Start the Change! je financovaný s podporou Európskej únie.

Podobné články

Koncert pre všímavých 17.novembra sa Amnesty International po prvýkrát zúčastnila koncertu viacerých kapiel na ktorom sa predstavila výstavou “ Amnesty International pred  a po 89”. Výstava v sebe niesla odkaz
Sýria: Desivé svedectv...   Nová správa Amnesty International prináša na svetlo otrasné zážitky zadržaných v sýrskych väzniciach. Podľa odhadov v správe zomrelo vo väzbe od začiatku krízy v Sýrii v
Identifikácia osôb pomo... Stále častejšie používanie biometrických technológii na identifikáciu osôb otvára otázky ochrany ľudských práv. Od budúceho roka budú dva biometrické údaje obsahovať i slovenské cestovné doklady.    Používanie