Aktivizmus

Ďakujeme vám za záujem pridať sa k aktivistom a aktivistkám Amnesty International Slovensko. Fakt, že ste na tejto stránke, je dôkazom, že vám záleží na obrane ľudských práv pre všetkých – a to je skvelý začiatok!

Máme veľkú radosť, že sa k nám chcete pridať

V prvom rade:⁠ Amnesty by na Slovensku ani vo svete nemohla efektívne fungovať bez dobrovoľnej pomoci ľudí ako ste vy!

Amnesty International Slovensko vznikla v roku 1994 ako občianske združenie, ktorého agendu mali na starosti predovšetkým dobrovoľníci a dobrovoľníčky. V roku 1996 otvorila Amnesty International kanceláriu Amnesty International Slovensko, ktorá prebrala a profesionalizovala dovtedajšiu dobrovoľnícku agendu. Úloha dobrovoľníkov a aktivistiek ale vznikom kancelárie nezanikla, práve naopak.

Ako sa k nám pridať

Pridať sa k akčnej dobrovoľníckej sieti Amnesty Slovensko je veľmi jednoduché. Napíšte našej koordinátorke aktivizmu Nikolete Kuglerovej na e-mail [email protected] a dohodnite si online stretnutie. Naša koordinátorka vám povie viac o Amnesty ako takej, o možnostiach spolupráce a o dianí vo vašom meste či okrese.